سبک های دکوراسیون
خانه محلی برای آرامش است. همه افراد دوست دارند تا بعد از گذراندن یک روز پرمشغله به خانهای پر از آرامش و دلنشین برگردند و بتوانند در خانه به آرامش برسند. علاوه بر پاکیزگی و نظافت منزل که به برقراری آرامش کمک میکند، موارد دیگر نیز وجود دارند که موجب میشوند تا آرامش به خانه شما برگردد. یکی از مهمترین مسائلی که موجب برقراری آرامش میشود، سبکهای دکوراسیون و سبک طراحی داخلی منزل شما است. سبکهای دکوراسیون انواع مختلفی دارد و هر کدام از انواع سبک طراحی داخلی، از طراحی مدرن گرفته تا سبک کلاسیک، برای فردی خوشایند است. با توجه به انواع مختلف سبکهای دکوراسیون بهتر است منزل خود را به گونهای که با روحیات شما مطابقت دارد، بچینید و سبک طراحی داخلی را طوری انتخاب کنید تا از حضور در منزل لذت بیشتری ببرید
انواع سبکهای دکوراسیون داخلی: سبک دکوراسیون مدرن
یکی از پرطرفدارترین انواع سبک طراحی داخلی، دکوراسیون مدرن است. در سبک دکوراسیون مدرن به ایجاد فضا و کاربردی ساختن فضا و لوازم توجه میشود. این سبک در قرن ۲۱ میلادی شکل گرفته است و در آن از خطوط مشخص و صاف و حداقل رنگها استفاده میشود.
در سبک دکوراسیون مدرن از فضا به بهترین شکل استفاده میشود و سعی میشود از همه نقاط منزل به درستی استفاده شود. در دکوراسیون مدرن از مبلمان و لوازم ساده استفاده میشود و سعی میشود فضاها با لوازم و طراحیهای اضافه پر نشود تا بتوان از فضا استفاده مفید برد. این سبک اغلب در آپارتمانهایی که با طراحی فضای باز ساخته شدهاند، بهتر اجرا میشود.
ویژگیهای بارز سبک دکوراسیون مدرن داخلی:
- نبود زرق و برق در دکوراسیون مدرن داخلی
- نبود تقارن عمدی
- نداشتن شلوغی و ایجاد اختلافات زیاد
- استفاده از رنگهای اصلی و پایه به عنوان زمینه
- بازی با رنگها بر زمینه اصلی
- قالیچههایی با طرحهای هندسی یا طراحی ساده
- استفاده از اشکال ساده و پایه برای ساخت مبلمان و به کارگیری فلز، کروم و یا شیشه به عنوان قطعات لوازم داخلی با طراحی صاف و ساده
- طراحی باز
- به کارگیری هنر با کمترین وسایل به جای به کار بردن تزیینات اضافی
ویژگیهای بارز سبک دکوراسیون معاصر:
- فضاهای باز
- طرحبندیهای غیرمعمول
- استفاده از نور طبیعی
- استفاده از رنگهای خنثی
- استفاده از فلزات
- استفاده از پارچه و بافتهای طبیعی
- استفاده از طیف بسیار روشن و یا بسیار تیره چوب
- استفاده از نور به عنوان بخشی از طراحی.
ویژگیهای مهم سبک دکوراسیون انتقالی
- استفاده محدود از لوازم جانبی
- استفاده از مراکز هنری تأثیرگذار در طراحی
- مبلمانی با خطوط منحنی و صاف
- استفاده از طیف رنگی خنثی
- استفاده از عناصری مانند چوب، شیشه، پارچه، فلز، استیل.
نواع سبکهای دکوراسیون داخلی: سبک دکوراسیون مینیمال
سبک طراحی داخلی مینیمال یکی از پرطرفدارترین سبکهای دکوراسیون است. این سبک در واقع ساده شده سبک مدرن است. در این سبک از مبلمان بسیار ساده استفاده میشود.
از رنگها به صورت گذرا استفاده میشود. هیچ چیز شلوغی در این سبک دکوراسیون پیدا نخواهید کرد. همه چیز ساده و دلنشین است. در این سبک از خطوطی بسیار صاف استفاده میشود. این سبک شما را به بازگشت با چیزهای پایه و ساده دعوت میکند.
در سبک مینیمال به فضای خالی ارج داده میشود یعنی هر آن چه غیرضروری است از اتاق حذف میشود و اجازه داده میشود تا فضای خالی خودنمایی کند. اصولاً از رنگهای سیاه و سفید در این سبک استفاده میشود.
دکوراسیون داخلی منزل: طراحی داخلی صنعتی
سبک صنعتی از انبارها و کارخانههای قدیمی الهام گرفته شده است. در این سبک از دیوارهای آجری یا بلوکی استفاده میشود و لولههای ساختمان در معرض دید قرار دارند و از تزییناتی از جنس فلز و بتن استفاده میشود.
در سبک صنعتی، رنگ مواد اولیه تغییر داده نمیشود و طراحان اجازه میدهند تا لوازم به همان شکل طبیعی خود باقی بمانند. رنگها اصولاً تیره هستند و در صورتی که قرار باشد از رنگ روشنی استفاده شود، قطعه هنری انتزاعی با این طیف رنگ، در خانه نصب میشود.
طراحی صنعتی در دهه ۱۹۹۰ در امریکای شمالی بسیار طرفدار پیدا کرد. در آن زمان، کارخانهها و انبارهای قدیمی و فرسوده را تبدیل به خانههای مسکونی میکردند. برای استفاده هر چه سریعتر از این مکانها، اجازه میدادند تا دیوارها به همان شکل قبلی خود باقی بمانند و سیمهای برق و لولهها نیز به عنوان تزیینات منزل دستنخورده بمانند فضای خانه را با دیوار تقسیم نمیکردند و اجازه میدادند تا فضا گسترده و باز باشد تا وجود لولهها و سیمها موجب کوچک به نظر آمدن منزل نشود.
سبک روستایی
ویژگیهای بارز سبک روستایی
- استفاده از تیرهای چوبی در سقف
- کفپوش چوبی
- پلههای برجسته و مشخص
- شومینه چوبی
- استفاده از پوست حیواناتی چون گوسفند، گاو و …
انتخاب سبک دکوراسیون داخلی منزل یکی از مهمترین نکاتی است که افراد خوشسلیقه باید به آن توجه کنند. انتخاب مناسب و درست این سبک موجب میشود شما هر بار که به منزل خود میروید لذت ببرید و برای رسیدن به خانه لحظه شماری کنید. علاوه بر سبکهای شاخص معرفی شده در این مقاله، سبکهای دیگری هم وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- سبک آسیایی
- سبک اسپانیایی
- سبک بوهمیک
- سبک جزیرهای
- سبک فرانسوی
- سبک رنتیس یا Regency
- سبک مجلل
- سبک هنر دکو
- سبک استوایی
- سبک جنوب غربی
- سبک ویکتوریایی
- سبک پر زرق و برق.