فرش وموکت

بهترین رنگ موکت و اصول انتخاب آن چیست؟

برای انتخاب بهترین رنگ موکت برای اتاق خواب، پذیرایی و نقاط دیگر منزل باید مجموعه‌ای از نکات را در ذهن داشته باشید. برای اینکه بعدا در ست موکت با فرش و ترکیب رنگ موکت با فرش به مشکل بر نخورید، به موارد زیر فکر کنید:

 

توجه به رنگ وسایل دکور خانه

به طور کلی برای انتخاب بهترین رنگ موکت با توجه به مبلمان، می‌توانید به سه روش عمل کنید:

 

انتخاب موکت در رنگ‌های خنثی

به طیف رنگ خاکستری، سفید و مشکی رنگ‌های خنثی گفته می‌شود. طبق علم رنگ‌شناسی، رنگ‌های خنثی را می‌توان با هررنگ دیگری ست کرد، و این رنگ‌ها با همه رنگ‌های دیگر از لحاظ بصری همخوانی دارند.

اگر در انتخاب رنگ محتاط‌ هستید و اصولا حال‌وحوصله چالش در ترکیب رنگ موکت با فرش را ندارید، بهترین رنگ موکت برای شما رنگ‌های خنثی هستند که با هر وسیله‌ای به هر رنگی هارمونی دارند. هنگام انتخاب رنگ موکت، رنگ‌های ملایمی مانند کرم، شیری یا آبی خیلی روشن را هم می‌توانید خنثی در نظر بگیرید.

 

انتخاب موکت در رنگ‌های مکمل

برای ست موکت با فرش و سایر وسایل خانه می‌توانید دست به انتخاب‌های هیجان‌انگیزتری هم بزنید، مثلا رنگ‌های مکمل. در اصطلاح رنگ‌شناسی، رنگ‌های مکمل به هر جفت رنگی گفته می‌شود که ترکیب آنها با هم یک رنگ خنثی مثل خاکستری، سفید یا مشکی را می‌سازد.

ست کردن این رنگ‌ها از نظر بصری در ذهن تعادل ایجاد می‌کند. رنگ‌های مکمل طبق نظر زیبایی‌شناس‌ها به این شکل تعریف می‌شوند: زرد و بنفش، سبز و قرمز، آبی و نارنجی. البته این یک چرخه کلی است، و قرار نیست شما هنگام انتخاب بهترین رنگ موکت سراغ موکت‌های زرد بروید، و آن را با مبلمان بنفشی که ندارید ست کنید!

وجود تناژی از این رنگ‌ها کافی است. برای مثال، رنگ خردلی را می‌توان با رنگ زرد هم‌تراز دانست، در این صورت رنگ مکمل آن رنگی است که تناژ آبی دارد. مثلا آبی تیره یا سورمه‌ای.

 

انتخاب موکت در رنگ‌های متضاد

یکی از روش‌های محبوب برای ست موکت با فرش و وسایل دیگر، استفاده از رنگ‌های متضاد برای ایجاد کنتراست در فضاست. این مبحث بیشتر سلیقه‌ای است، و از لحاظ رنگ‌شناسی پایه و اساس چندانی ندارد.

مثلا در صورت روشن بودن دیوارها، می‌توانید سراغ رنگ‌های تیره مثل مشکی یا نوک‌مدادی برای موکت بروید تا تضاد جذابی را در فضای منزل خلق کنید.

انتخاب بهترین رنگ موکت بر اساس ابعاد فضا

همان‌طور که می‌دانید، رنگ‌های تیره فضا را بسته‌تر و کوچکتر از ابعاد واقعی نشان می‌دهد. پس اگر متراژ فضای مدنظرتان کم است، بهترین رنگ موکت احتمالا تیره نخواهد بود. به جای رنگ‌های تیره سراغ رنگ‌های روشن‌تری مانند کرم یا خاکستری‌های روشن بروید.

اما اگر مساحت خانه بزرگ است، نیازی نیست محتاط باشید و خودتان را محدود کنید. در این حالت می‌توانید با خیال راحت رنگ‌های تیره‌ای مانند نوک مدادی، قهوه‌ای تیره، مشکی، سبز، قرمز تیره و ... را انتخاب کنید.

 

توجه به سبک طراحی داخلی

برای پیدا کردن بهترین رنگ موکت باید به دکور داخلی هم توجه داشته باشید. خانه شما اصولا با یک سبک خاص طراحی شده؛ مثلا ممکن است طراحی آن کلاسیک، مینیمال، مدرن یا ... داشته باشد. هر سبک، رنگ‌های مناسب خود را دارد.

مثلا بهترین رنگ موکت برای فضاهای کلاسیک رنگ‌های درباری و سلطنتی مانند زرشکی، قرمز تیره یا آبی لاجوردی است. در فضاهای مینیمال هم بهتر است از رنگ‌های خنثی در طیف روشن استفاده شود، مانند شیری یا نخودی.

راهنمای ست کردن موکت با فرش

اگر قصد دارید در کنار موکت از فرش هم استفاده کنید، باید حواس‌تان به ست کردن موکت با فرش هم باشد. وگرنه ممکن است شاهد اغتشاش بصری در محیط باشید.

بالاتر درباره رنگ‌های خنثی، مکمل و متضاد صحبت کردیم. در مورد ست کردن موکت با فرش می‌توانید از همین نکات استفاده کنید. اصولا برای ست موکت با فرش باید به یکی از این دو نکته توجه و موکت را هماهنگ با آن انتخاب کنید:

  • رنگ زمینه فرش
  • رنگ غالب در نقش‌های فرش

برای اینکه موضوع کاربردی‌تر شود، چند مثال می‌زنیم:

 

رنگ موکت برای فرش سفید

انتخاب رنگ موکت برای فرش سفید شامل انواع و اقسام گزینه‌ها می‌شود. اگر فرش‌های کاملا ساده و مدرنی دارید، می‌توانید سراغ موکت‌های طرح‌دار بروید. برای پیدا کردن بهترین رنگ موکت برای فرش سفیدتان کافیست به سایر المان‌های فضا نگاه کنید.

مثلا برای انتخاب رنگ موکت می‌توانید از رنگ‌آمیزی دیوارهایتان، رنگ کاغذ دیواری یا طرح‌های تکرارشونده در آن، رنگ کوسن‌های مبلمان، آثار هنری و تزئینی موجود در فضا و ... ایده بگیرید.

اما اگر فرش‌تان طرح و نقش دیگری در زمینه‌ای سفید دارد، برای انتخاب رنگ موکت برای فرش سفید می‌توانید از همان‌ها کمک بگیرید. مثلا اگر طرح‌ها آبی کمرنگ هستند، می‌توانید سراغ سورمه‌ای‌های تیره بروید، یا از رنگ‌های مکمل استفاده کنید.

 

رنگ موکت برای فرش قرمز و زرشکی

اگر فرش‌های منزل شما قرمز لاکی یا زرشکی است، رنگ موکت تیره می‌تواند حس ناخوشایند خفگی و یا عدم نظم بصری ایجاد کند. رنگ‌های روشن برای ست موکت با فرش لاکی مناسب‌تر هستند. طیف این رنگ روشن، می‌تواند هماهنگ با رنگ غالب در نقش‌های فرش باشد.

 

رنگ موکت برای فرش فیلی و طوسی

خوشبختانه چون طوسی یک رنگ خنثی است، برای ست موکت با فرش هیچ محدودیتی ندارید. حتی می‌توانید از موکت‌های طوسی، منتها یکی دو درجه روشن‌تر یا تیره‌تر هم استفاده کنید. اینکار اصلا فضا را خواب‌آور نمی‌کند؛ بلکه هارمونی دلپذیری ایجاد می‌کند، و فضای منزل را دلبازتر نشان می‌دهد.

رنگ موکت برای فرش کرمی و قهوه‌ای

اگر رنگ فرش‌تان در طیف کرم قرار می‌گیرد، برای موفقیت‌آمیز بودن ترکیب رنگ موکت با فرش سراغ موکت‌هایی کمی تیره‌تر از آن بروید. با اینکار هم فرش بیشتر به چشم می‌آید، هم حس استحکام دلپذیری در خانه ایجاد می‌شود.

طیف رنگی موکت می‌تواند با رنگ‌های کرم هماهنگ باشد، مثلا انواعی از قهوه‌ای یا نخودی تیره. یا اینکه می‌توانید برای ایجاد هارمونی رنگی را انتخاب کنید که با رنگ غالب نقش و طرح هماهنگ باشد.

اگر فرش‌تان در طیف تیره کرم قرار می‌گیرد، مثلا قهوه‌ای، گردویی یا شکلاتی است، دقیقا برعکس عمل کنید.

 

اخبار

تقویم و تاریخ

شنبه ، ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029

آمار بازدیدها

بازدید امروز884
بازدید دیروز345
بازدید هفته884
بازدید ماه3,338
بازدید کل555,138
افراد آنلاین5