توانایی ترسیم پلان ساختمان های آجری و سنتی

فصل هفتم

پرسش های مربوط به توانایی شماره 7

توانایی پلان ساختمان های آجری و سنتی

اهداف فصل

انتظار می رود پس از پاسخ دهی کامل به پرسش های این فصل و مرور پاسخ های تشریحی،فراگیر مفاهیم اساسی(اطلاعات) مربوط به شایستگی(7) توانایی ترسیم پلان ساختمان های آجری وسنتی به شرح ذیل را در قالب مفاهیم یکپارچه توضیح دهد و به پرسش های مشابه پاسخ دهد.

دانش:

بخش 1 :آشنایی با آجر

بخش2:آشنایی با بلوک

بخش 3:آشنایی با انواع آجر چینی و نحوه ترسیم آنها

بخش4:آشنایی با انواع دیوار های آجری وبلوک

بخش5:شناسایی اصول ترسیم دیوار های باربر آجری و بلوک

بخش6:شناسایی اصول ترسیم تیغه ها ودیگر اجزای ساختمان آجری و بلوکی

بخش 7:شناسایی اصول ترسیم اتصالات در ساختمان های آجری

بخش8:آشنایی با مصالح مورد استفاده در ساختمان های سنتی

بخش9:شناسایی اصول ترسیم دیوار های سنگی و پلان ساختمان

بخش10:شناسایی اصول ترسیم ساختمان های ویلایی چوبی

بخش11:شناسایی اصول ترسیم تیر ها و اتصالات در ساختمان های چوبی

بخش12:آشنایی با ساختمان های آجری وسنتی مسلح

بخش13:شناسایی اصول ترسیم کلاف های افقی و قائم

بخش14:شناسایی اصول ترسیم جزئیات کلاف های افقی و قائم در ساختمان های آجری و سنتی مسلح

درسنامه مربوط به توانایی شماره 7:

از مصالحی که در ساخت دیوار استفاده می شود،آجر می باشد.آجر از پختن خشت خام بدست می آید.خشت مخلوطی است همگن از خاک رس وآب که پس از ورز دادن به آن شکل می دهند.

انواع آجر عبارت اند از:

آجر فشاری:به آن آجری«گری» می گویندودر سفت کاری ساختمان استفاده می شود وبه دلیل نداشتن برونبش صاف،آجرچینی با این آجر را گری چینی گویند.

آجر قزاقی سفید:این آجر دارای بر ونبش صاف می باشد و در نماسازی ها از آن استفاده می شود.از این آجر در دیوار چینی باربر نیز استفاده می شود.

آجر 3 سانتی:درنماسازی ها از آن استفاده می شود. به علت کم بودن ضخامت آن زیبایی خاصی به نما می دهد.ابعاد این آجر22ضربدر10.5 ضربدر3 سانتی متر می باشد.

آجر سفال سوراخدار:وجود سوراخ در این آجر ها باعث می شود که اولا از وزن آن کاسته شود،ثانیا ملات از این سوراخ ها عبور کرده و ملات زیر و روی آجر ها را به هم متصل می نماید.

ابعاد یک آجر معمولی مطابق فرمول

L=2b+1cm می باشد که در آن L طول آجر وb عرض آجر می باشد.

ابعاد یک آجر استاندارد برابر 22ضربدر10.5ضربدر5 سانتی متر می باشد.

آجر نسوز:از این آجر در ساخت شومینه و بخاری های دیواری استفاده می شود و ترکیب آن شامل سیمان نسوز + پنبه نسوز+خاک رس نسوز می باشد.دمای پخت آن در کوره با 1600درجه سانتی گراد می باشد.

بلوک هم جزمصالحی است که در ساخت دیوار ها در اجرای پروژه های ساختمان از آن استفاده می شود.

بلوک سیمانی:از آن در دیوار چینی حیاط،دیوار چینی ساختمان و همچنین در سقف های تیرچه بلوک تحت عنوان بلوک سقفی استفاده می شود.ابعاد معمول آن در ایران 20ضربدر20ضربدر40 سانتی متر می باشد.

بلوک گچی:در تیغه بندی داخل ساختمان استفاده می شود. به صورت توپر ومجوف ساخته می شود.وزن آن کم واجرای آن سریع می باشد.

بلوک سفالی:در دیوار های غیر باربر استفاده می شود.وزن آن کم می باشد ودر برابر صدا و حرارت عایق خوبی است.

بلوک سیپورکس:در دیوار باربر و غیر باربر میتوان از آن استفاده کرد.

وزن آن کم بوده،عایق حرارتی و صوتی خوبی است.مقاومت فشاری وکششی آن مناسب است و در مقابل آتش سوزی مقاوم است.

دردیوارچینی برای استحکام دیوار بایستی درز های قائم هر ردیف،با ردیف قبل و بعدی در یک امتداد نباشد تا بدین ترتیب عمل قفل و بست دیوار به خوبی صورت گیرد.

مواقعی که نتوان دیواری را به علت زیاد بودن طول آن در یک مرحله ساخت آنرا در دو یا چند مرحله می چینند. در این حالت انتهای دیوار را برای ادامه کار باید به صورت لاریز یا پله ای درآورد. همچنین اگر بخواهیم به دیوار اصلی،دیوار دیگری را عمود کنیم ویا طول آنرا زیاد کنیم بایستی دیوار اصلی را در محل اتصال به صورت لابند یا دندانه ای درآورد.

در ساختمان های آجری برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به کف طبقه همکف،سنگ چینی کف که به آن بلوکاژ نیز می گویند،اجرا می شود.

دیواری که بین دیوار اصلی ساختمان وفنداسیون قرار می گیرد دیوار کرسی چینی نام دارد.به دیوار کرسی چینی،مسنی نیز گفته می شود و به نماسازی دیوار کرسی چینی ازاره می گویند.ضخامت دیوار کرسی چینی 10تا 20 سانتی متر از دیوار اصلی روی آن،بیشتر است

ساختمان های سنتی به دلیل مقاوم نبودن در برابر نیروی زلزله کمتر اجرا می شوند.

درایران ساختمان های خشتی وگلی تقریبا منسوخ شده است.ساختمان های چوبی به دلیل کم بودن جنگل و درخت در ایران کمتر اجرا می شود.ساختمان های سنگی نیز ممکن است در مناطق کوهستانی که سنگ به فراوانی یافت می شود،ساخته شود. ملات این ساختمان ها،معمولا ملات ماسه و سیمان می باشد.

مصالح سنگی بکار رفته در بتن عبارتند از ماسه و شن و سیمان و آب .

بطور کلی ملاتها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:الف-ملات هوایی ب- ملات آبی

ملات های هوایی در برابر هوا،خودگیری خود را انجام داده وسفت می شوند نظیر ملات گچ و خاک و ملات کاهگل

ملات آب در برابر رطوبت خودگیری خود را انجام می دهد نظیر ملات ماسه و سیمان،ملات ماسه وآهک،ملات باتارد(سیمان+آهک+ماسه+آب)

سیمان مورد استفاده در بتن انواع مختلف دارد که کاربرد هر کدام به شرح زیر می باشد:

سیمان نوع1:سیمان پرتلند معمولی است که برای کار های عمومی که خواص خاصی از بتن نخواهیم ازآن استفاده می کنیم نظیر دیوار چینی،کف سازی،ساخت اسکلت بتن آرمه،جدول خیابان ها.

سیمان نوع2:این سیمان در برابر حمله سولفات به میزان متوسط مقاوم است و حرارت زایی آن در هنگام واکنش هیدراتاسیون کمتر از سیمان تیپ1 می باشد.بنابراین می توان آنرا در بتن ریزی با حجم نسبتا زیاد استفاده کرد.

سیمان نوع3:این سیمان در مناطق سرد سیر برای جلوگیری از یخ زدن آب بتن استفاده می شود.همچنین زمانی که بخواهیم قالب ها را زود تر از موعد مقرر باز کنیم از این سیمان استفاده می کنیم.به این سیمان،سیمان زود گیر نیز می گویند.

سیمان نوع4:این سیمان به دلیل کند بودن آهنگ تولید حرارت آن در هنگام واکنش هیدراتاسیون،دربتن ریزی های حجیم نظیر سد سازی ها استفاده می شود.به آن سیمان کند گیر نیز می گویند.

سیمان نوع5:این سیمان در برابر حمله سولفات ها مقاوم است. به این سیمان ضد سولفات می گویند.

-سنگ های نما:در ابعاد و ضخامت معین در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.ملات پشت سنگ از نوع ملات ماسه سیمان می باشد. اندازه ضخامت سنگ پلاک(سنگ نمره بندی شده)برای پوشش دیوار دوونیم چهار و پنج و...سانتی متر در نظر گرفته می شود.

برای نگهداری و درگیری بین سنگ و دیوار از قلابی به شکل چنگک فلزی به نام اسکوپ استفاده می شود.حداقل اندازه ضخامت دیوار سنگی باربر 400 سانتی متر می باشد.

ساختمان های چوبی ویلایی بیشتر در جاهایی که چوب به فراوانی یافت می شود،ممکن است اجرا شود.در این ساختمان ها اعضای باربر تیر وستون های چوبی بوده که این اعضا بار را به پی وارد می کنند.چوب مورد استفاده در ساختمان های چوبی نبایستی پوک و جاذب رطوبت و آب باشد و در حالت خشک باید استفاده شود.برای جلوگیری از نفوذ موریانه به داخل چوب،سطح روی آنرا با مواد مخصوص پوشش می دهند.

اتصال اعضاء چوبی و قفل و بست شدن آنها معمولا به صورت فاق و زبانه صورت می گیرد که برای محکم تر شدن اتصال،میتوان از چسب چوب در بین دو سطح اتصال چوب،استفاده نمود.

وسایل اتصال ساختمان های چوبی عبارتند از:میخ،ورق فلزی،پیچ،مهره،واشر فلزی

-در ساختمان های آجری و سنتی مسلح برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله و نیرو های افقی،دیوار های آجری باربر را با شبکه میلگرد مسلح می کنند.در این ساختمان ها معمولا برای اجرای سقف از سقف تیرچه بلوک با استفاده از شناژهای افقی روی دیوار های باربر و شناژهای قائم،حداقل در چهار گوشه ساختمان در حالت بتنی مسلح،استفاده می شود.

در ساختمان های آجری و سنتی در تراز زیر دیوار ها، کلاف افقی تحتانی و در تراز زیر سقف کلاف افقی فوقانی اجرا می شود.

حداقل عرض کلاف عرضی افقی تحتانی نبایستی از 25 سانتی متر یا عرض دیوار کمتر باشد وارتفاع کلاف عرضی تحتانی نبایستی از دو سوم عرض دیوار و25 سانتی متر کمتر شود.

حداقل عرض کلاف افقی فوقانی نبایستی از عرض دیوار و یا 20 سانتی متر کمتر باشد مگر برای دیوار خارجی میتوان 12 سانتی متر از عرض دیوار کمتر در نظر گرفته شود.حداقل ارتفاع کلاف افقی فوقانی برابر20 سانتی متر می باشد.

حداکثر فاصله شناژهای افقی تحتانی و فوقانی از یکدیگر 4 متر می باشد تعداد میلگرد های شناژهای افقی 4 عدد و نمره حداقل میلگرد های طولی آن 10 میلیمتر برای میلگرد آجدار و12 میلیمتر برای میلگرد ساده می باشد.میلگرد های طولی باید با تنگ هایی به قطر 6 میلیمتر به یکدیگر بسته شوند.در سقف به جای کلاف بتن آرمه میتوان از تیرآهن فولادی نمره 10 استفاده کرده مشروط به اینکه کلاف فولادی به خوبی به سقف متصل شود و با کلاف قائم یا دیواری محکم شود.اگر عرض شناژ افقی از35 سانتی متر تجاوز کند تعداد حداقل میلگرد های طولی 6 عدد می باشد.

در ساختمان های آجری،کلاف های قائم باید در داخل دیوار ها و در گوشه های اصلی ساختمان و ترجیحا در نقاط تقاطع دیوار ها طوری تعبیه گردند که فاصله محور تا محور آنها از هم 5 متر تجاوز نکند.ابعاد مقطع کلاف قائم نباید کمتر از 20 سانتی متر باشد.بهتر است که به کارگیری کلاف های قائم بتن آرمه،همزمان با چیدن دیوار سازه ای و بصورت یکپارچه صورت گیرد.

حداقل قطر میلگرد های طولی در کلاف های قائم بتن آرمه عبارت است از 10 میلیمتر برای میلگرد آجدار و 12 میلیمتر برای میلگرد ساده،حداقل تعداد میلگرد های طولی باید 4 عدد باشند.میلگرد های طولی با تنگ های با قطر 6 میلیمتر و حداکثر فاصله20 سانتیمتر از یکدیگر بهم بسته می شوند.

اگر از تیرآهن فولادی به جای کلاف قائم بتن آرمه استفاده شود،حداقل نمره آن تیرآهن نمره 10 می باشد به شرط اینکه اتصال کلاف فولادی به دیوار به کمک میلگرد های افقی به خوبی تامین شود.

تست های فصل7

1-از ترکیب مقابل چه چیزی بدست می آید؟

1)دوغاب سیمان

2)بتن

3)ساروج

4)ملات ماسه سیمان

2-با ترکیب دانه های شن،ماسه،سنگ و سیمان وریختن در قالب فلزی مخصوص واعمال فشار توسط پرس های ویژه چه چیزی تولید می شود؟

1)سرامیک

2)بلوک سیپورکس

3)بلوک بتنی

4)موزاییک

3-ساختمان ویلایی به چه ساختمانی گفته می شود؟

1)به ساختمانی که در کنار دریا ساخته شود

2)به ساختمانی که در جنگل ساخته شود

3)به ساختمانی که از چهار طرف امکان نور گیری واحداث پنجره داشته باشد.

4)ساختمانی که بیشتر از دو طبقه داشته باشد

4-کلاف و شناژافقی درکدام قسمت ساختمان بنایی قرار می گیرد؟

1)در گوشه های ساختمان

2)در محل تقاطع دیوارها

3)در زیر درب ها و پنجره ها

4)در تراز های زیر سقف وزیر دیوار ها

5-کاربرد شناژقائم در ساختمان بنایی چیست؟

1)تحمل بار های ثقلی اعم از سقف وبار زنده روی آن

2)تحمل بار های ثقلی وبار زلزله

3)شناژهای افقی تحتانی وفوقانی را به یکدیگر متصل می کند.

4)تحمل فشار جانبی خاک

6-در اجاق ها وبخاری های دیواری از کدام نوع آجر استفاده می شود؟

1)قرمز

2)ابلق

3)لعاب دار

4)نسوز

7-خاک رس،در گیرش ملات گچ و خاک چه نقشی دارد؟

1)کندگیرکننده

2)تندگیرکننده

3)روان گننده

4)انبساط دهنده

8-برای جلوگیری از ترک خوردن اندود گل رس از کدام گزینه در فرمول ترکیبی آن استفاده می شود؟

1)کاه

2)سیمان

3)آهک

4)مفتول

9-مطابق آیین نامه 2800 ایران،در صورتی که سنگ های نما (درساختمان های با مصالح بنایی)به حالت پلان بطور قائم نصب شوند،جهت جلوگیری از جدا شدن وفرو ریختن سنگ ها در موقع زلزله کدام گزینه بکار برده می شود؟

1)میخ ساده

2)اسکوپ

3)چسب چوب

4)دوغاب سیمان

10-حداکثر تعداد طبقات ساختمان ویلایی چوبی (با رعایت موارد فنی )کدام است؟

1)2

2)4

3)6

4)10

11-چرا اتصالات اعضای چوبی به صورت فاق و زبانه انجام می شود؟

1)قفل و بست شدن دو عضو

2)زیبایی در نمای اتصالات چوبی

3)جلوگیری از نفوذ رطوبت

4)ایجاد ایزولاسیون حرارتی

12-کدام گزینه مربوط به خصوصیات چوب های مصرفی در ساختمان های چوبی است؟

1)چوب پوک

2)ترک خورده

3)جاذب رطوبت

4)توپرو خشک

13-چه نوع چوبی را موریانه از بین می برد؟

1)نرم

2)سخت

3)خشک با تزریق مواد ویژه در کارگاه

4)توپر و عایق رطوبت

14-محل تعبیه کلاف قائم در ساختمان های بنایی کجاست؟

1)در محل تقاطع دیوار ها

2)در دیواری که طول آن بیش از 5 متر باشد باید در داخل دیوار کلاف تعبیه کرد.

3)در کنار پنجره ها

4)در دیواری که طول آن بیش از 5 متر باشد لازم نیست در داخل دیوار کلاف تعبیه کرد.

15-خصوصیات آجر خوب کدام است؟

1)ابعادش بزرگ باشد

2)صدای زنگ بدهد

3)دارای حفره و سنگ ریزه باشد

4)شکل مکعب داشته باشد

16-کدام یک از اندود های زیر،اندود هوایی می باشد؟

1)ماسه سیمان

2)ساروج

3)ماسه آهک

4)کاهگل

17-کدامیک از سیمان های زیر ضد سولفات شدید می باشد؟

1)سیمان نوع3

2)سیمان نوع4

3)سیمان نوع 5

4)سیمان نوع 2

18-از ملات ماسه نرم وسیمان در کجا استفاده می شود؟

1)درنماسازی ساختمان

2)دراجاق ها وبخاریهای دیواری

3)در دیوار چینی

4)در سفت کاری

19-مقیاس ترسیم نقشه های جزئیات کدام است؟

1)یکپنجاهم،یک صدم،یک دویستم

2)یک یکم،یک دهم،یک بیستم

3)یک صدم،یک دویستم،یک دویست وپنجاهم

4)یک بیستم،یک چهارصدم،یک پانصدم

20-نام پروفیل مقابل چیست؟

1)قوطی

2)ناودانی

3)نبشی

4)سپری

21-کدام یک از تعاریف زیردر رابطه با میلگرد نمره 14 صحیح است؟

1)هرمتر آن 1.4 کیلوگرم وزن دارد

2)هر سانتی متر مربع آن 14 کیلوگرم مقاومت دارد.

3)شعاع مقطع آن 14 میلیمتر است

4)قطر مقطع آن 14 میلیمتر است

22-کدام یک از سیمان های زیر زود گیر می باشد؟

1)تیپ1

2)تیپ2

3)تیپ3

4)تیپ4

23- منظور از تیرآهن نمره 16 چیست؟

1)عرض بال آن 16 سانتیمتر است

2)ارتفاع آن 16 سانتیمتر است

3)وزن آن در هر متر 16 کیلوگرم است

4)طول آن 16 متر است

24-نام درب روبرو چیست؟

1)هلندی

2)گردان

3)آکاردئونی

4)فرانسوی

25-بتن 250یعنی

1)250 کیلوگرم ماسه در یک متر مکعب بتن

2)250کیلوگرم سیمان دریک مترمکعب بتن

3)250 کیلوگرم شن در یک متر مکعب بتن

4)250 کیلوگرم آب در یک متر مکعب بتن

26-نام دیگر درز انبساط چیست؟

1)لغاز

2)ژوئن

3)دسن

4)تراز

27-شناژها ممکن است...........

1)در سطح فوقانی پی اجرا شود

2)در سطح تحتانی اجرا می شود

3)هم در سطح فوقانی وهم تحتانی اجرا شود

4)نیاز به اجرای شناژنیست

28-محل مصرف سیمان تیپ 4 در چه مواردی می باشد؟

1)بتن های زود گیر

2)بتن ریزی های حجیم

3)پی سازی زمین های سولفاته ونمکزار

4)بتن های سبک

29-معنی دتایل کدامیک از گزینه های زیر می باشد؟

1)پلان تیپ طبقات

2)پلان موقعیت

3)نقشه جزئیات

4)سایت پلان

30- هنگام خود گیری گچ حجم آن

1)اضافه می شود

2)کم می شود

3)تغییر نمی کند

4)ترک بر میدارد

31-از رابیتس در کجای ساختمان استفاده می شود؟

  1. درسقف شیب دار

2)در گود برداری

3)درسقف های کاذب

4)در دیوار های حایل

32)در زیر گونی کدام یک از ملات های زیر قابل استفاده است؟

1)ماسه سیمان

  1.  

3)گچ وخاک

  1.  

33-علائم مقابل از راست به چپ نشانگر

1)زمین طبیعی،ایزولاسیون دو لایه،آسفالت،بیده

2)خاک کوبیده شده،ایزولاسیون دو لایه،آسفالت،توالت فرنگی

3)زمین طبیعی،ایزولاسیون تک لایه،آسفالت،توالت فرنگی

4)خاک کوبیده شده،ایزولاسیون تک لایه،آسفالت،بیده

34-نام ملات روبرو چیست؟ ماسه+آهک+آب+لوئی+خاکستر+خاک رس

  1.  
  2.  

3)شفته آهک

4)گچ و خاک

35-کدام یک از ملات های زیر هوایی است؟

1)ماسه سیمان

  1.  

3)گچ و خاک

  1.  

36-فرمول طول استانداردآجر کدامیک از موارد زیر می باشد؟

1)1سانتی متر+عرض*2-طول

  1.  

3)طول^یک دوم-عرض

4)عرض+یک دوم-طول

37-آجر فشاری درساختن......استفاده می شود؟

1)نما سازی

2)کف سازی

3)طاق ضربی و دیوار ها

4)سقف کاذب

38-بلو کاژدر کدام قسمت ساختمان بکار می رود؟

1)زیر دیوار های پیش ساخته

2)روی پوشش کانال ها

3)بین تیر های اصلی سقف

4)کف سازی اتاقها

39-لایه های کف سازی در طبقه همکف از پایین به بالا چگونه است؟

1)زمین کوبیده،بلوکاژ،بتن سبک،ملات،موزائیک،کف پوش

2)بتون مگر،بلوکاژ،ماسه سیمان،موزائیک

3)بلو کاژ،زمین کوبیده،بتون مگر،موزائیک

4)موزائیک،ماسه سیمان،بتون مگر،بلوکاژ،خاک بکر

40-قلمدانی همان.....

1)یک چهارم آجر است که از طول تقسیم شده باشد

2)نیمه آجر است که از عرض تقسیم شده است

3)نیمه آجر است که از طول تقسیم شده است

4)سه چهارم آجر است که از طول تقسیم شده است

41-شکل مقابل کدام آرماتور را نشان می دهد؟

  1.  
  2.  
  3.  

4)خاموت مربع

42-کدام آجر از ضخامت به دو نیم تقسیم می شود؟

1)سه قدی

  1.  

3)نیم لائی

4)قلمدانی

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  

44-اتصال پل به ستون،بوسیله نبشی بالا و پایین ولچکی وپلیت های زیر ورو چه نوع اتصالی است؟

1)گیر دار

2)نیمه گیردار

  1.  
  2.  

45-ملات مصرفی در طاق ضربی و نسبت اختلاط آن چیست؟

1)ماسه سیمان-1به2

2)شفته آهک-1به1

3)ماسه آهک-1به2

4)گچ و خاک-1به1

46-در ساختمان های آجری مقاومت در برابر نیرو های افقی(زلزله)،یکپارچه کردن پی،ستون ها وجلوگیری ازنشست وظیفه کدام یک از اعضای زیر است:

1)باد بند افقی

2)باد بند عمودی

  1.  

4)پی ها

47-خاک رس شکل و ورز داده شده را ...می نامند.

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

48-یکی از مرغوب ترین نوع آجر از نظر مقاومت فشاری و نما به شمار می رود؟

1)آجر فشاری

2)آجر قزاقی سفید

3)آجر سه سانتی

4)آجر قرمز

49-دانه های به قطر 0.06 تا 2 میلیمتری را ... می نامند.

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

50-تور گالوانیزه در کدام قسمت ساختمان به کار میرود؟

1)دیوار های خارجی

2)دیوار های سرویس

3)روی سطح دیوار کرسی چینی

4)دیوار اتاق خواب

51-تفاوت ساختمان های سنتی با ساختمان های مدرن بیشتر در چیست؟

1)استفاده از آنها

2)ارزش آنها

3)موقعیت آنها

4)جنس مصالح،طراحی فضا ها ومقاومت آنها

52-برای دیوار چینی آجری از چه ملاتی بهتر است استفاده شود؟

1)ماسه و آهک

2)گچ و خاک

  1.  

4)ماسه و سیمان

53-سنگ آهک شکفته نشده در آجر چه نام دارد؟

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

54-شن به دانه های سنگی گفته می شود؟

1)که قطر آنها از 2 تا 20 میلیمتر باشد

2)که قطر آنها از 2 تا 16 میلیمتر باشد

3)که قطر آنها از0.75 تا 2 میلیمتر باشد

4)که قطر آنها از 32 تا 45 میلیمتر باشد

55-کدامیک از موارد زیر مربوط به«ملات های آبی»می باشد؟

1)گل رس

  1.  
  2.  

4)گچ و خاک

56-آجر چینی با کدام نوع آجر را گری چینی می گویند؟

1)سفال سوراخدار

2)قزاقی سفید و بهی

3)3 سانتی

  1.  

57-کدام یک از سیمان های زیر را سیمان ضد سولفات ملایم یا همان اصلاح شده می نامند؟

  1.  
  2.  
  3.  

4)تیپ 4

58-آجر مجوف به چه آجری گفته می شود؟

1)آجر گری

  1.  

3)آجر نسوز

4)آجر قزاقی

59-آجر کلوک چیست؟

1)یک چهارم یک آجر فشاری کامل

2)یک سوم یک آجر فشاری کامل

3)آجری را از ضخامت به دو نیم کنیم

4)اگر گوشه آجر فشاری کامل را به صورت مورب تکه کنیم به تکه آجر باقی مانده آجر کلوک می گویند.

60-آجر کلاغ پر به چه نوع آجری گفته می شود؟

1)اگر آجر فشاری کامل را از ضخامت به دو تکه تقسیم کنیم به آن آجر کلاغ پر می گویند.

2)اگر آجر را از ضلع 10.5 سانتی به دو تکه تقسیم کنیم به آن آجر کلاغ پر می گویند

3)اگر گوشه آجر فشاری کامل را به صورت مورب تکه کنیم به تکه آجر باقی مانده کلاغ پر می گویند.

4)یک چهارم آجر فشاری کامل را آجر کلاغ پر می گویند.

61-درکدام آجر زیر حالت مکندگی آب وجود ندارد؟

1)آجر فشاری

2)آجر قزاقی سفید وبهی

3)آجر قرمز

4)آجر جوش

62-کدام آجر از نظر جنس محکم تر است؟

1)آجر فشاری

2)آجر قرمز

3)آجر ابلق

4)آجر قزاقی سفید و بهی

63-محاسن دیوار تیغه گچی چیست؟

1)وزن کم و اقتصادی بودن آن

2)بیشتر شدن فضای مفید

3)سرعت نصب

4)هر سه مورد

64-تعریف آجر نیم لایی:

1)آجری که از ضخامت به دو نیم مساوی تقسیم گردد.

2)آجری که از عرض به دو نیم تقسیم شود

3)یک چهارم یک آجر

4)یک سوم یک آجر

65-در اجاق ها و بخاری های دیواری از کدام نوع آجر استفاده می شود؟

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

66-اگر آجری را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنیم و یک قسمت را حذف کنیم چه آجری به دست می آید؟

  1.  

2)سه قد

  1.  

4)کلوک

67-کدام ملات با دیگر ملات ها فرق دارد؟

1)گچ و خاک

  1.  

3)ماسه سیمان

4)ماسه آهک

68-اندازه عرض آجر 10.50 سانتی متر است،

اندازه استاندارد طول آن چند سانتی متر باید باشد؟

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

69-کدامیک جز بار های مرده محسوب می شود؟

  1.  

2)وزن دیوار

3)برف و باران

  1.  

70-اندود هوایی یعنی اندودی که در مقابل هوا خود گیری:

1)انجام میدهد

2)انجام نمی دهد

3)مشروط به اینکه دائما مرطوب نگه داشته شود انجام میدهد

4)اندود فاسد می شود.

71-کدامیک از اجزای آجر در بنایی مصرف بیشتری دارد؟

1)آجر کامل

2)کلاغ پر

  1.  
  2.  

72-نامرغوب ترین نوع آجر بعد از پخت کدام است؟

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

73-کدام اندود جهت مسطح کردن زیر عایق کاری مناسب است؟

  1.  

2)ماسه سیمان

3)ماسه آهک

4)گچ و خاک

74-محاسن آجر سفال سوراخدار چیست؟

1)وزن آن از آجر های مشابه بیشتر است.

2)ملات از سوراخ موجود در آن عبور کرده و باعث استحکام در آجر چینی می شود.

3)در گری چینی از این آجر استفاده می شود.

4)ابعاد آن نسبت به سایر آجر ها بزرگتر است.

75-مصالح مورد نیاز جهت ساخت بلوک سیمانی چیست؟

1)ماسه+سیمان+مواد مخصوص برای سبک کردن

2)شن+سیمان+مواد مخصوص برای سبک کردن

3)ماسه+شن+سیمان+مواد مخصوص برای سبک کردن

4)ماسه+شن+رس+سیمان+موادمخصوص برای سبک کردن

76-کدامیک از موارد زیر جز مزایای بلوک سیپورکس نیست؟

1)وزن آن کم است

2)عایق حرارتی و صوتی خوبی است

3)قابلیت چسبندگی و اندود کاری کمی دارد

4)روی آن میتوان رنگ آمیزی نمود

77-کدامیک از موارد زیر جز مزایای بلوک سفالی نیست؟

1)جنس آن آجری می باشد

2)بصورت مجوف ساخته می شود و وزن آن سبک می باشد

3)در ساخت دیوار باربر مورد استفاده قرار میگیرد

4)در برابر صدا و حرارت عایق خوبی است

78-کدامیک از موارد زیر از مزایای بلوک گچی می باشد؟

1)مقاومت آن در برابر بار ها،زیاد است

2)وزن آن نسبتا زیاد است

3)در دیوار های باربر ساختمان استفاده می شود

4)دارای وزن کم و اجرای آن سریع می باشد

79-کدام عبارت در مورد دیوار کرسی چینی نادرست می باشد؟

1)به دیواری که بین دیوار اصلی(باربر)وپی قرار میگیرد می گویند.

2)نما سازی روی کرسی چینی خارج ساختمان با سنگ ازاره صورت می گیرد

3)ضخامت دیوار کرسی چینی به اندازه ضخامت دیوارروی آن می باشد.

4)معمولا روی کرسی چینی برای جلو گیری از نفوذ رطوبت قیر گونی می کنند.

80-کدامیک از مصالح زیر برای تهیه بتن مناسب می باشد؟

1)ماسه بادی

2)ماسه شکسته

3)ماسه رودخانه ای

4)قلوه سنگ

81-کدامیک از موارد زیر از ویژگی های ماسه شکسته نیست؟

1)تیز گوشه

2)سطح خشن

3)مناسب برای تهیه بتن

4)گرد گوشه و سطح صاف

82-به سیمان نوع یک سیمان.... می گویند.

1)ضد سولفات

2)کم حرارت

  1.  

4)زود گیر

83-آهک چگونه بدست می آید؟

1)از پودر کردن سنگ آهک بدست می آید.

2)از پختن سنگ آهک بدست می آید.

3)با جدا کردن ناخالصی های سنگ آهک بدست می آید

4)از آهک شکفته بدست می آید

84-کدام گزینه تعریف ماسه و شن می باشد؟

1)ماسه به ذرات تا 2 میلیمتر و شن به ذرات 2 تا 20 میلیمتر می گویند

2)ماسه به ذرات تا 0.06 میلیمتر و شن به ذرات 20 تا 80 میلیمتر می گویند

3)ماسه به ذرات به قطر 0.06 تا 2 میلیمتر و شن به ذرات درشت تر از 2 تا 20 میلیمتر می گویند

4)نام دیگر ماسه همان ماسه بادی است ونام دیگر شن قلوه سنگ است.

85-علت گرد گوشه بودن شن رودخانه ای چیست؟

1)چون نوع سنگ آن گرد و دارای سطح محدب است.

2)در اثر سایش با آب

3)چون در هنگام تکه شدن سنگ به صورت سطوح محدب و مقعر شکسته می شود.

4)در کارخانه گوشه های تیز آنرا گرد می کنند

86-به ملاتی که در روی سطوح سفت کاری کشیده می شود... می گویند.

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

87-قبل از اندود کاری کل سطح دیوار باید روی دیوارانجام داد.

1)آستر زنی

2)کرم بندی

3)دوغاب پاشی

4)قیر گونی

88-برای پاشیدن ملات بر روی دیوار ازاستفاده می شود.

1)ماله فلزی

2)ماله چوبی

3)دستگاه ملات پاش

4)کمچه و ماله

89-ویژگی دستگاه ملات پاش کدام مورد زیر نیست؟

1)سرعت بالای اندود کاری

2)کاهش سختی کار

3)قابلیت جابجایی و حمل سریع در محل کار

4)اندود کاری تا ارتفاع 5 متر

90-مقدار آهک و ماسه در ملات ماسه آهک چه مقدار می باشد؟

1)دو قسمت آهک و سه قسمت ماسه

2)یک قسمت آهک و دو قسمت ماسه

3)سه قسمت آهک و یک قسمت ماسه

4)سه قسمت آهک و دو قسمت ماسه

91-به چنگک فلزی مخصوص نصب سنگ پلاک ... گویند.

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

پاسخ های تشریحی فصل 7

1-گزینه 2 صحیح است.

بتن مخلوطی است از آب،سیمان،ماسه وشن که این مصالح را با نسبت های معین مطابق با طرح اختلاط بتن با یکدیگر مخلوط می کنیم.وبه وسیله دستگاه بتونیربهم میزنیم تا بتن خمیری بدست آید.بتن خمیری در داخل قالب ریخته می شود تا فرم دلخواه را پس از سفت وسخت شدن بدست آورد.بتن پس از 28 روز نود درصد مقاومت خود می رسد.

2-گزینه 4 صحیح است.

آجر های موزائیک و آجر های سیمانی ساده از ترکیب دانه های شن،ماسه،ماسه سنگ،سنگ وسیمان و ریختن آنها در قالب های فلزی مخصوص و اعمال فشار بر روی آنها توسط پرس های ویژه ساخته می شوند.

3-گزینه3 صحیح است.

به آن دسته از ساختمان هایی که از چهار جهت امکان نور گیری و احداث پنجره در سطح تمامی دیوار های خارجی ساختمان وجود داشته باشد ساختمان ویلایی می نامند.ساختمان های ویلایی معمولا در یک یا دو طبقه احداث می گردد.ساختمان های ویلایی به هیچ یک از اضلاع ملک متصل نمی شود ودر داخل سطح روی ملک مورد نظر احداث می گردد.

4-گزینه4 صحیح است.

در کلیه دیوار های سازه ای (باربر)تمام ساختمان های با مصالح بنایی اعم از یک یا دو طبقه واعم ازآجری،بلوک سیمانی و یا سنگی باید کلاف های افقی در تراز های زیر ساخته شوند.

الف)کلاف افقی تحتانی(در تراز زیر دیوار ها):

کلاف افقی تحتانی که از بتن آرمه می باشد عرض آن ازعرض دیوار و یا 25 سانتیمتر کمتر نمی باشد و ارتفاع آن از دو سوم عرض دیوار ویا 25 سانتیمتر کمتر نباشد.

ب)کلاف افقی فوقانی(در تراز زیر سقف):

کلاف افقی فوقانی با بتن آرمه ساخته می شود مگر در دیوار های خارجی که به منظور نما سازی می توان عرض کلاف را حداکثر تا 12 سانتیمتر از عرض دیوار کمتر اختیار کرد ولی در هیچ حال نمیتواند عرض کلاف سقف از 20 کمتر باشد و اندازه ارتفاع کلاف نیز از 20 سانتیمتر کمتر نباشد.

5-گزینه 3 صحیح است.

در ساختمان های بنایی جهت اتصال شناژهای افقی تحتانی و فوقانی از شناژهای قائم استفاده می شود.

این شناژها هیچگونه بار ثقلی یا افقی را تحمل نمی کنند و باید در گوشه های اصلی ساختمان و در داخل دیوار ها وترجیحا در نقاط تقاطع دیوار ها طوری تعبیه شوند که فاصله محور تا محور آنها از 5 متر تجاوز نکندوهیچ یک از ابعاد کلاف قائم بتن آرمه نباید کمتر از 20 سانتیمتر باشد.

6-گزینه4 صحیح است.

آجر نسوز در اجاق ها و بخاری های دیواری بکار میرود.این آجر دارای فرمول ترکیبی به قرار زیر است:سیمان نسوز+پنبه نسوز+خاک رس نسوز=آجر نسوز

*ازخاکی که درجه ذوب آن بیشتر از 1600 درجه سانتی گراد می باشد استفاده می شود.

*حداقل مقاومت آجر نسوز 160 کیلو گرم بر سانتی متر مربع می باشد.

*درابعاد و اندازه های مختلف ساخته می شود.

7-گزینه یک صحیح است.

ملات گچ و خاک از مخلوط کردن گچ با گرد خاک رس،به نسبت مساوی و پاشیدن مخلوط در آب و هم زدن آن ساخته می شود.به طور کلی وجود خاک رس گرفتن ملات را کمی کند تر می کند تا بدین ترتیب علاوه بر مصرف کمتر گچ فرصت کافی نیز برای مصرف آن قبل از گیرش کامل وجود داشته باشد.

8-گزینه1 صحیح است.

علت استفاده از کاه در این ملات این است که وقتی ملات گل استفاده می کنیم پس از خشک شدن ملات جمع شده و ترک می خورد بنابراین به آن کاه می افزایند وملات را مسلح می کنند تا از ترک خوردگی جلوگیری شود.

9-گزینه 2 صحیح است.

جهت نگهداری ودرگیری بین سنگ ودیوار از قلاب کوچک فلزی به شکل چنگک استفاده می شود.به این چنگک فلزی مخصوص نصب سنگ،اسکوپ می گویند.ملات پشت سنگ نیز از نوع ماسه سیمان باید در نظر گرفته شود.

10-گزینه 1 صحیح است.

با توجه به پاسخ تشریحی سوال 3 ،ساختمان های چوبی معمولا در یک طبقه و یا دو طبقه احداث می شوند.البته نقشه آن به صورت فنی و اجرای آن با رعایت نکات فنی صورت می گیرد و چوب آن از نوع مقاوم و با استحکام لازم انتخاب می شود.

11-گزینه 1 صحیح است.

درگیر شدن دو عضو از اعضای چوبی و قفل و بست شدن آنها معمولا به صورت فاق و زبانه صورت می گیرد.

برای هر چه محکم تر شدن اتصالات چوب میتوان از چسب چوب نیز استفاده نمود.

12-گزینه4 صحیح است.

چوب های مورد استفاده در اجرای ساختمان های چوبی بایستی از نوع مقاوم در مقابل نیرو های وارده باشد.به بیان دیگر چوب های مصرفی مخصوصا چوب های قائم(ستون ها)و چوب های افقی(تیرها)سقف ها و دیوار ها در مقابل نیروی وارده استحکام لازم را داشته باشند.

چوب باید در حالت خشک استفاده شود به طوری که هیچ رطوبتی در آن وجود نداشته باشد.

چوب مورد استفاده در ساختمان سازی نباید پوگ و جاذب رطوبت و آب باشد.

چوب مورد استفاده در ساختمان سازی باید تو پر و خشک و عایق رطوبت باشد.

13-گزینه1 صحیح است.

هر چه چوب نرم تر و سبک تر باشد موریانه خیلی سریع تر چوب را ضعیف کرده و از بین می برد.برای جلوگیری از ورود موریانه به داخل چوب میتوان از چوب های خشک که در کارگاه های مخصوص،مواد ویژه ای درآن تزریق می نمایند و همچنین سطح روی آنرا با مواد مخصوص پوشش می دهند استفاده کرد.

14-گزینه2 صحیح است.

کلاف های قائم باید در محل تقاطع دیوار ها تعبیه گردد در صورتی که طول دیوار بین دو کلاف بیشتر از 5 متر باشد باید کلاف دیگری تعبیه گردد.

15-گزینه2 صحیح است.

آجر از پختن خشت آجربدست می آید وخشت آجر از مخلوط خاک رس و آب که پس از ورز دادن به آن شکل می دهند،بدست می آید.

خصوصیات آجر خوب این است که صدا زنگ داده و عاری از سنگریزه باشد وجود سنگدانه های آهکی در آجر باعث به وجود آمدن آلوئک آجر می شود،که برای مشخص شدن این ناخالصی در آجر بایستی قبل از استفاده از آن،آنرا با آب پاشی کاملا خیس کنیم. در صورت وجود ناخالصی گرد سفید رنگی روی آجر ظاهر می شود.

16-گزینه4 صحیح است.

ملات ها به دو دسته تقسیم می شوند:

الف)ملات های هوایی:ملات هایی هستند که جهت سفت شدن به هوا نیاز دارند اندود هوایی یا به طریق فیزیکی در هوا خشک می شود وآب اضافه آنها بخار می شود(کاهگل)یا گیرش آنها به طریق شیمیایی دربرابر هوا انجام می شود(مانند ملات گچ.)

ب)ملات های آبی:ملات هایی هستند که جهت سفت شدن به رطوبت نیاز دارند اندود های آبی در برابر هوا ودر زیر آب به طریق شیمیایی خود گیری خود را انجام می دهند،نظیر ملات ماسه سیمان،ماسه آهک،ساروج.

17-گزینه 3 صحیح است.

سیمان نوع 5 ،سیمان ضد سولفات شدید می باشد.که برای مناطقی که نمک های سولفات آن زیاد است نظیر نواحی ساحلی جنوب کشور استفاده می شود.سیمان نوع 3 ،تند گیر بوده و بیشتر در مناطق سرد سیر به دلیل جلوگیری از یخ زدن آب بتن و جاهایی که باید قالب ها زود تر باز شوند،از آن استفاده می شود.سیمان نوع 4 کند گیر بوده ودر بتن ریزی های حجیم نظیر سد سازی ها ومناطق گرم سیر استفاده می شود و سیمان نوع 2 هم ضد سولفات ملایم می باشد.

18-گزینه1 صحیح است.

ملات ماسه سیمان مخلوطی است از ماسه سیمان وآب به مقدار کافی.ملات ماسه نرم وسیمان در نما سازی ها با نسبت اختلاط مناسب استفاده می شود.

19-گزینه 2 صحیح است.

نقشه های جزئیات یا دتایل ها برای نشان دادن جزئیات قسمت های خاص سازه ترسیم می شود تا اجرای سازه به درستی صورت گیرد،در واقع آن قسمت خاص را بزرگ می کنیم تا به راحتی قابل رویت باشد.بنابراین بایستی از مقیاس های بزرگ نظیر یک یکم،یک دهم،یک بیستم،استفاده شود.

20-گزینه 3 صحیح است.

شکل نشان داده شده نبشی می باشداز پروفیل نبشی برای اتصال ستون به بیس پلیت وهمچنین تیر به ستون و تیر فرعی به تیر اصلی استفاده می شود.

21-گزینه4 صحیح است.

میلگرد ها را برحسب قطر شان به میلیمتر نمره بندی و نامگذاری می کنند.نمره میلگرد،معادل قطر مقطع آن است که به شکل دایره می باشد.در مورد میلگرد های آجدارقطر اسمی،معادل قطر اسمی میلگرد های صاف هم وزن آن اختیار می شود پس میلگرد با نمره 14 یعنی قطر مقطع آن 14 میلیمتر است.

22-گزینه 3 صحیح است.

سیمان زود گیر،سیمان تیپ 3 است که در مناطق یخبندان برای جلوگیری از یخ زدن آب بتن از آن استفاده می شود.همچنین زمانی که بخواهیم قالب ها را زود تر از موعد مقرر باز کنیم از آن استفاده می شود.در قالب های رونده ولغزنده نظیر بتن ریزی سیلو ها برای افزایش سرعت گیرش بتن نیز از آن استفاده می شود این نوع سیمان حرارت زایی بالایی دارد.

23-گزینه2صحیح است.

نمره تیرآهن ها بر حسب ارتفاع تیرآهن به میلیمتر نامگذاری می شود ولی در اصطلاح عامیانه بر حسب سانتی متر شناخته شده است پس منظور از تیر آهن نمره 16 یعنی ارتفاع آن 16 سانتیمتر می باشد هر چه ارتفاع تیرآهن بیشتر باشد،مقاومت خمشی تیر بیشتر شده و تیر قوی تر می باشد. مشخصات کلیه پروفیل ها از قبیل تیرآهن،نبشی،ناودانی،قوطی و... در کتابی به نام اشتال آمده است که در صورت نیاز میتوان به آن مراجعه نمود.

24-گزینه 3 صحیح است.

نام درب مذکور درب آکاردئونی می باشد بسته به نوع و محل استفاده درب ها،میتوان از درب های مختلف استفاده کرد.

25-گزینه2 صحیح است.

عدد250 ،نشان دهنده عیار بتن می باشد،یعنی به اندازه 250 کیلوگرم سیمان در یک متر مکعب بتن،استفاده شده است.مقدارسیمان،آب،ماسه و شن در بتن بر اساس محاسبات طرح اختلاط بتن بدست می آید. به طور معمول حداکثر عیار مورد استفاده در سازه های بتن آرمه 450 کیلوگرم سیمان در متر مکعب بتن می باشد.

26-گزینه 4 صحیح است.

دتایل با نقشه جزئیات،بزرگ نمایی قسمتی از ساختمان به طوری که جزئیات مصالح داخلی آن مشخص شود. مقیاس آن معمولا یک بیستم،یک دهم،یک پنجم و... می باشد.به عنوان مثال در نقشه های ساختمانی دتایل کف سازی،دتایل اتصالات اسکلت فلزی،دتایل اتصالات و مقاطع اسکلت بتن آرمه ترسیم می شود.

27-گزینه2 صحیح است.

درصورتی که طول یا عرض ساختمان از 25 متر در مناطق خشک یا 35 متر در مناطق معتدل،یا 50 متردر مناطق مرطوب تجاوز کند اجرای درز انبساط(ژوئن)الزامی است این درز برای خنثی کردن اثر انبساط و افزایش حجم مصالح در اثر گرما اجرا می شود.

28-گزینه3 صحیح است.

هدف از شناژبندی پی ها،کلاف کردن پی ها به یکدیگر برای مقاوم کردن پی در برابر زلزله می باشد.دراتصال دو پی توسط شناژها،سطح فوقانی پی و شناژرا هم سطح اجرا می کنند.در ساختمان های آجری شناژ در سطح فوقانی و تحتانی دیوار برای افزایش مقاومت جانبی ساختمان آجری اجرا می شود.همچنین در این ساختمان ها شناژ های قائم آن اجرا می شود.فاصله استاندارد شناژهای قائم از یکدیگر 5 متر و فاصله شناژهای افقی در دیوار 4 متر می باشد.

29- گزینه 2 صحیح است.

سیمان تیپ 4 یک سیمان دیرگیر است که به علت حرارت زایی کم در بتن ریزی های حجیم(نظیر سدسازی ها)و مناطق گرمسیر از آن استفاده می شود.جهت کسب اطلاعات بیشتر از انواع سیمان ها به پاسخ تشریحی سوال 17 مراجعه شود.

30-گزینه 3 صحیح است.

بزرگ نمایی قسمتی از ساختمان به طوری که جزئیات مصالح داخلی آن مشخص شده باشد دتایل نام دارد.

دتایل به معنی نقشه جزئیات می باشد. مقیاس ترسیم نقشه جزئیات یک پنجم و یا یک دهم ویا یک بیستم و در بعضی مواقع یک یکم می باشد.دفترچه نقشه علاوه بر نقشه های معماری،شامل دتایل پی،ستون،تیر،سقف و کلیه اتصالات اعضا و... می باشد.

31-گزینه 1 صحیح است.

گچ مصالحی است که از پختن و آسیاب کردن سنگ گچ بدست می آید.سنگ گچ خالص همان سولفات کلسیم آبدار می باشد.از گچ برای سفید کردن دیوار ها و سقف ها همچنین تهیه ملات برای سقف طاق ضربی استفاده می شود.گچ پس از ترکیب با آب وارد واکنش شده و در هنگام خود گیری افزایش حجم می دهد.

گرد گچ زمانی که با آب مخلوط می شود پس از 10 دقیقه خود را می گیرد وپس از30 دقیقه کاملا می بندد.در بعضی از مواقع که بخواهند گچ دیر تر خود را بگیرد باید خاک رس را به آن اضافه کرد.این ترکیب را گچ و خاک گویند.

32-گزینه 3 صحیح است.

در سقف کاذب،شبکه میلگرد در زیر سقف اصلی به فاصله 50 تا 30 سانتیمتر با میلگرد های رابط،به سقف اصلی آویزان شده زیر شبکه میلگرد مورد نظر،توری به نام«رابیتس»با سیم مفتول به میلگرد شبکه بسته می شود.پس از آن ملات ماسه سیمان به صورت آستر(به ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر)بر روی توری رابیتسی قرار می گیرد،سپس اندود ماسه سیمان در رنگ های مختلف به صورت تزئیناتی روی اندود ماسه سیمان قرار می گیرد.

33-گزینه 1 صحیح است.

برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان از عایق کاری با قیر و گونی استفاده می شود سطوح زیر عایق کاری باید صاف و تمیز باشد چناچه زیر عایق کاری سطح بتنی کاملا صاف نباشد باید روی آنرا با یک قشر ملات ماسه سیمان به ضخامت 2 سانتیمتر اندود نمود تا کاملا صاف گردد.

34-گزینه 1 صحیح است.

برای نشان دادن نوع ماده و مصالح و همچنین ابزار بهداشتی و تاسیساتی و ساختمانی هر کدام را با یک علامت خاصی نشان می دهند.

شکل اول از سمت راست زمین بکر یا زمینی که دست نخورده باشد یعنی زمینی که تراکم آن بر اثر بعضی از فعل و انفعالات مثل ساختمان سازی،گود برداری و ... کاسته نشده باشد.شکل دوم علامت ایزولاسیون رطوبتی قیر گونی 2 لایه می باشد.یعنی 3 لایه قیر و 2 لایه گونی مصرف شده است.

شکل سوم که علامت آسفالت می باشد که بیشتر در ساختمان سازی در قسمت بام قرار می گیرد.شکل چهارم نماد بیده که شست و شوی پس از توالت فرنگی توسط بیده انجام می شود.

35-گزینه 2 صحیح است.

ملاتی که با موادی مانند آهک +آب+خاکستر+خاک رس+ماسه بادی که با لویی مخلوط می کردند و ورز می دادند ملات ساروج است.لویی به (پنبه جگن)یا موی بز یا نی معروف است.

مقدار مواد لازم در این ملات یک پیمانه ماسه بادی،یک پیمانه خاک رس،هفت پیمانه خاکستر الک شده،ده پیمانه آهک شکفته،30 تا 50 کیلو گرم لویی برای هر متر مکعب ملات و آب به مقدار لازم می باشد.این ملات در ساختمان های قدیمی برای جلوگیری از رطوبت و آب بندب بعضی محل ها مثل حوض و آب انبار استفاده می شود در این ملات پس از به کار رفتن یک هفته باید روی آن مهر زده تا ساروج عمل آید.لازم به ذکر است قبل از اینکه سیمان اختراع گردد از ساروج استفاده می شد.

36-گزینه 3 صحیح است.

با توجه به پاسخ تشریحی سوال 16 ملات ها به دو دسته تقسیم می شوند:

ملات هوایی:ملاتی که در برابر هوا خود گیری و سفت می شوند.مانند ملات گل کاهگل،گچ و خاک

ملات آبی:ملاتی است که در برابر رطوبت عمل خود گیری و سفت شدن آن صورت می گیرد.مانند ماسه آهک،ماسه سیمان،باتارد.

37-گزینه 1 صحیح است.

آجر سنگی است مصنوعی که نوع رسی آن از پخت خشت و نوع ماسه آهکی آن از عمل آوردن خشت ماسه آهک با بخار تحت فشار زیاد بدست می آید.فرمول ابعاد استاندارد آجر برابر فرمول روبرو می باشد:

  1.  

که درآن :عرض آجر = b و طول آجر=L

که با توجه به این فرمول ابعاد استاندارد آجر در ایران بیست و دو ضربدرده و نیم و ده ونیم ضربدر پنج سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

38-گزینه 3 صحیح است.

آجر فشاری در اندازه بیست و دو ضربدر ده ونیم ضربدر پنج سانتیمتر ساخته می شود به علت دارا بودن مقاومت خوب آن در دیوار چینی مخصوصا دیوار باربر استفاده می گردد. از این آجر در ساخت سقف های طاق ضربی نیز استفاده می شود این نوع آجر در کوره های هوفمان پخته می شود

39-گزینه 4 صحیح است.

در کف اتاق های ساختمان در طبقه همکف یا زیر زمین میتوان عموما به جای عایق کاری با قیر از قلوه سنگ یا سنگ شکسته استفاده نمود به این ترتیب که حدود 50 سانت از خاک کف اتاق ها را درآورده و از سنگ های قلوه ای و شکسته برای پر کردن آن استفاده می کنیم در قسمت های پایین تر قلوه سنگ های درشت و در قسمت های بالا سنگ های کوچک تر را استفاده می نماییم و سپس کف را می کوبند تا محکم گردد و وجود منافذ نیز به حداقل برسد با توجه به اینکه در این مصالح خاک وجود ندارد رطوبت به سمت کف اتاق پیشروی نمی کند بنابراین کف اتاق خشک می ماند.

عمل برداشتن خاک کف اتاق و سنگ چینی کف طبقه همکف را جهت عایق کاری بلوکاژ می نامند.

40-گزینه 1 صحیح است.

در کف سازی طبقه همکف بعد از کندن زمین قسمتی را برای جلوگیری از انتقال رطوبت بلوکاژ نموده سپس به منظور انجام کف سازی روی بولوکاژ را محکم می کوبند تا عمل تحکیم انجام گرفته و در مقابل اعمال نیرو،مقاوم و به مرور زمان نشست نکند،برای مسطح کردن سطح روی بو لو کاژ بتن کم سیمان روی آن می ریزیم در مرحله بعد برای موزاییک کاری در زیر موزاییک از ملات ماسه سیمان استفاده می نماییم برای مقاوم بودن و داشتن چسبندگی لازم باید در استفاده از ماسه نهایت دقت به عمل آید تا عاری از خاک باشد. درآخر برای زیبایی و برخی مقاصد دیگر که جز خصوصیات کف پوش می باشد روی موزاییک از کف پوش هم میتوان استفاده نمود.

41-گزینه2 صحیح است.

در دیوار های آجری نمی توان تمام آجر ها را به اندازه آجر درسته به کار برد در بعضی از موارد احتیاج به اجزای آجر داریم.

اگر آجر درسته را از عرض به دو قسمت تقسیم کنیم،هر قسمت را قلمدانی. اگر آجر درسته را از ضخامت به دو قسمت تقسیم کنیم هر قسمت را نیم لایی و اگر آجر درسته را از طول به دو قسمت تقسیم کنیم هر قسمت را نیمه می گوییم.

آجر قلمدانی معمولا در دیوار های 35 سانتی بسته به نوع دیوار چینی به کار می رود.

آجر نیم لایی جهت پر کردن فضای بین سقف و دیوار استفاده می شود.

آجر نیمه در ابتدا وانتهای دیوار 11 سانتی و به عنوان متن کار در دیوار 35 سانتی استفاده می شود.

42-گزینه 4 صحیح است.

همانطور که در شکل مشاهده می شود میلگرد خاموت دور میلگرد های طولی ستون قرار گرفته است وظیفه خاموت حفظ فاصله میلگرد های طولی نسبت به یکدیگر،تامین مقاومت برشی تیر و ستون و همچنین جلوگیری از گسترش ترک می باشد.

43-گزینه 3 صحیح است.

به پاسخ تشریحی سوال 42 مراجعه شود.

44-گزینه 2 صحیح است.

45-گزینه 1 صحیح است.

در حالت کلی 3 نوع اتصال در سازه های فلزی داریم. اگر فقط از نبشی برای اتصال تیر به ستون استفاده کنیم،نوع اتصال ساده می باشد و اگر از نبشی بالا و پایین و ورق لچکی و همچنین پیلیت های زیر و رو استفاده کنیم به گونه ای که تیر در محل اتصال هیچ گونه چرخش و جابه جایی و تغییر زاویه نداشته باشد،اتصال گیر دار است.

اتصال نیمه گیر دار هم حالتی است بین اتصال ساده و گیر دار کامل.

46-گزینه 4 صحیح است.

هر چند که در حال حاضر اجرای سقف های طاق ضربی در بیشتر مناطق کشور برای ساختمان های بیشتر از دو طبقه نبایستی اجرا شود ولی در هر صورت ملات مورد استفاده در سقف های طاق ضربی گچ و خاک بوده که نسبت اختلاط گچ و خاک مساوی می باشد.یعنی یک پیمانه خاک رس را با یک پیمانه گچ مخلوط و سپس این مخلوط را با آب مخلوط ورز می دهیم.پس از اجرای سقف،روی سطح فوقانی طاق ضربی یک لایه دوغاب گچ می ریزیم تا تمامی درز ها را بپوشاند.

47-گزینه 3 صحیح است.

مطابق ضوابط تمامی ساختمان های آجری بایستی به همراه شناژ افقی و قائم اجرا شود. زیرا در این حالت مقاومت ساختمان در برابر نیرو های افقی و همچنین نشست های احتمالی افزایش می یابد.حداکثر فاصله شناژهای افقی در ساختمان های بنایی 4 متر و حداکثر فاصله شناژهای قائم از یکدیگر 5 متر می باشد.

در پی ها نیز برای اینکه صلبیت پی افزایش یابد بایستی پی های منفرد را توسط شناژ به یکدیگر متصل کرد.

48-گزینه 2 صحیح است.

در نقشه های اجرایی سازه های بتنی بایستی ابعاد،نمره میلگرد ها،تعداد میلگرد ها،فاصله میلگرد ها از هم ونوع میلگرد مشخص شود.

عبارت فوق تعداد و نمره و فاصله میلگرد ها را مشخص می کند.یعنی عبارت فوق نشان می دهد که تعداد 10 عدد میلگرد آجدار نمره 16 به فاصله 20 سانتیمتر از یکدیگر قرار دارند.

49-گزینه 4 صحیح است.

خشت گلی است از مخلوط همگن خاک وآب که پس از ورز دادن بدست می آید.

50-گزینه 2 صحیح است.

آجری که در نما سازی و دیوار چینی دیوار باربر استفاده می شود و دارای بدنه و نبشی صاف و رنگ مایل به سفید وبهی می باشد و دارای ابعاد 22ضربدر 10.5 ضربدر 5 سانتی متر می باشد آجر قزاقی سفید و بهی گفته می شود.

51-گزینه 3 صحیح است.

دانه های به قطر 0.06 تا 2 میلیمتری را ماسه می نامند.برای تهیه انواع ملات ها وبتن وآجر های ماسه-آهکی به کار می رود.

52- گزینه 2 صحیح است.

با توجه به اینکه دیوار سرویس ها نیاز به عایق کاری برای جلوگیری از نفوذ رطوبت دارد بنابراین باید قیر گونی شوند با توجه به اینکه بعد از قیر گونی سطح دیوار صاف و صیقلی می شود اگر بخواهیم کاشی کاری کنیم ملات به سطح قیر نمی چسبد و باعث کنده شدن کاشی می شود بنابراین با تور سیمی (مرغی)روی قیر به دیوار زیرین آن محکم می کنند.

53-گزینه 4 صحیح است

تفاوت ساختمان های قدیمی با جدید:

-مصالح:با توجه به پیشرفت علمی و ابداع مصالح جدید و مقاوم تر نوع مصالح نیز تغییر کرد مثلا پنجره دو جداره،شیشه دو جداره،انواع فنداسیون بتنی،اسکلت بتنی و فلزی،ملات ماسه سیمان و...

-طراحی فضا:طراحی فضا ها با گذشت زمان به دلایل مختلف(کم شدن فضا ها-تغییر سلایق-پیشرفت علمی در تجهیزات و...) تغییر نمود مثلا آشپزخانه اپن-قرار دادن دست شویی و حمام در داخل ساختمان

-مقاومت:با توجه به اینکه فضا برای ساختمان سازی کم می باشد ولازم است در فضای محدود در چند طبقه سازه بنا گردد نیاز به مصالح مقاوم ومحکم تر می باشدو با مصالح قدیمی نمی توان ساختمان بلند ساخت لازم به ذکر است مقاومت فقط در زمینه اسکلت نیست و شامل اجزای دیگر ساختمان نیز می شود.

54-گزینه 4 صحیح است.

بهترین نوع ملات از نظر مقاومت به شرط فراهم شدن ماسه مناسب و بدون خاک وآب مناسب و سیمان استاندارد ملات ماسه سیمان که یک ملات آبی است و در مجاورت رطوبت خود گیری خود را انجام داده و مقاومت خود را به دست می آورد.

55- گزینه 4 صحیح است.

تخته های گچی در مقابل آتش دارای مقاومت خوبی می باشد وزن تیغه های گچی کم می باشد دارای خواص آکوستیکی می باشد ایجاد سطوح صاف و ضخامت کم و در نتیجه بیشتر شدن فضای مفید سرعت نصب و در مجموع اقتصادی بودن آن است.

56-گزینه 1 صحیح است.

در دیوار های آجری،همیشه از آجر درسته استفاده نمی شود بلکه در بعضی قسمت ها لازم است برای قفل و بست دیوار و رعایت پیوند ها از اجزاء آجر نیز استفاده کنیم . بنابراین یکی از این آجر ها عبارتند از نیم لایی که اگرآجر فشاری را از ضخامت یعنی از طرف 5 سانتی متری آن به دو نیم تقسیم کنیم دو آجر به ابعاد تقریبی 22ضربدر 10.5 ضربدر2.5 سانتیمتر به وجود می آید.

57-گزینه 4 صحیح است.

آجر نسوز تشکیل شده است از خاک رس نسوز،سیمان نسوز و پنبه نسوز(به جای خاک رس نسوز میتوان از هر خاکی که درجه حرارت ذوب آن بالاتر از 1600 درجه سانتی گراد باشد استفاده نمود)بنابراین این آجر را در صنعت ذوب آهن،دیگ های بخار و اجاق ها و بخاری های دیواری به کار برد. این آجر در کار ساختمانی کمتر کاربرد دارد.

58- گزینه 2 صحیح است.

اگر آجر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنیم وسه قسمت از آن را برداریم،آجر سه قد بدست می آید و قسمت باقی مانده را کلوک می نامند

59-گزینه1 صحیح است

مطابق جواب تشریحی سوال 16 ،ملات گچ و خاک هوایی و ملات باتارد،ماسه سیمان و ماسه آهک آبی هستند.

60-گزینه یک صحیح است.

61- گزینه 2 صحیح است.

انواع بار ها عبارتند از:بار مرده-بار زنده-بار برف-بار زلزله-بار باد-بار ناشی از وزن وفشار خاک.بار مرده که با DL نشان می دهند عبارتند از وزن اجزای دائمی ساختمان مانند:تیرها-ستون ها- کف ها-دیوار ها-بام ها-تیغه ها-وزن تاسیسات وتجهیزات ثابت

بار زنده که با LL عبارتند از:بار های غیر دائمی که در حین استفاده و بهره برداری از ساختمان به آن وارد می شود. مانند اثاثیه منزل، وسایل اداری،وزن اشخاص

62-گزینه 1 صحیح است.

1به پاسخ تشریحی سوال 16 مراجعه شود

63-گزینه 1 صحیح است.

آجر نیم لایی:جهت پر کردن فضای بین سقف و دیوار به کار می رود.

آجر کلاغ پر:در محل اتصال دو دیوار تحت زاویه کمتر ویا بیشتر از 90 درجه به کار می رود.

آجر قلمدانی:معمولا در دیوار های 35 سانتیمتری،بسته به نوع دیوار چینی به کار می رود.

آجر نیمه:در ابتدا وانتهای دیوار 11 سانتی کاربرد دارد به عنوان تو کار در داخل دو دیوار 35 سانتی متری به بالا به کار می رود.

ولی در اکثر قسمت های دیوار آجر کامل به کار برده می شود.

64-گزینه 4 صحیح است

آجر قرمز:این آجر در دیوار چینی غیر باربر و یا دیوار هایی که بار کمتری تحمل می کنند استفاده می شوند در کوره حرارت کمتری می بینند در نتیجه خوب پخته نمی شوند،مقاومت فشاری این نوع آجر ها کم است و به همین دلیل جز آجر های نامرغوب به حساب می آیند.

آجر فشاری:بر ونبش آن صاف نیست،مقاومت آن در برابر نیرو های فشاری زیاد است.دیوار چینی با این نوع آجر را «گری چینی»می نامند.

آجر لعاب دار:روی آجر را با لعاب کاشی می پوشانند نمای زیبایی دارد و در نماسازی ساختمان استفاده می شود.

آجر نسوز:در اجاق ها وبخاری دیواری به کار می رود حداقل مقاومت آجر نسوز 160 کیلوگرم در سانتی متر مربع است.

65-گزینه 2 صحیح است.

چناچه کف سازی نیاز به عایق کاری داشته باشد، زیر ملات ماسه سیمان،در کف سازی،قیر گونی انجام می دهند به طوری که زیر قیر گونی مورد نظر به اندازه 2 تا 3 سانتیمتر ملات ماسه سیمان قرار می دهند.چناچه رطوبت از حد معمول بیشتر باشد،قیر گونی را در دو لایه انجام می دهند که به آن ایزولاسیون دوبل می گویند.

66-گزینه 2 صحیح است.

اگر در داخل آجر سنگ آهک شکفته نشده بماند بعد از مصرف آجر سنگ آهک موجود بر در داخل آجر،در اثر عوامل جوی مثل باران،شکفته شده و سفیدک میزند که به آن آلوئک می گویند.

67-گزینه 1 صحیح است.

دانه های درشت تر از 2 میلیمتر را شن می گویند شن طبیعی از رودخانه ها بدست می آید شن رودخانه ای معمولا با ماسه مخلوط است و آنها را با سرند کردن جدا می کنند ومعمولا در اثر سایش با آب،گرد و دارای سطوح صاف است.

به طور کلی دانه های به قطر 0.06 تا 2 میلیمتر را ماسه و دانه های بین 2 میلیمتر تا 20 میلیمتر را شن و سنگ ریزه های 20 تا 80 میلیمتر را قلوه سنگ و قطعات بزرگ تر از 80 میلیمتر را لاشه سنگ می نامند.

68-گزینه 4 صحیح است.

به پاسخ تشریحی سوال 16 مراجعه شود.

69-گزینه 4 صحیح است.

ابعاد آجر فشاری 22 ضربدر 10.5 ضربدر 5 است در کوره هوفمان پخته می شود بر ونبش آن صاف نیست مقاومت آن در برابر نیرو های فشاری زیاد است به همین علت در سفت کاری دیوار باربر استفاده می شودودیوار چینی با این نوع آجر را گری چینی می نامند.

70-گزینه 2 صحیح است.

در مواقعی که بخواهیم بتن با سرعت خودگیری خود را انجام دهد و به مقاومت لازم برسد از سیمان تیپ سوم استفاده می شود.

  •  

در مکان هایی که بارگذاری سریع انجام می شود.

مواقعی که لازم است قالب بندی سریعا باز شود.

در هوای سرد و یخبندان که امکان یخ زدن آب بتن می باشد.

انواع سیمان ها:

سیمان نوع یک:سیمان پرتلند معمولی است که در کار های معمولی و عمومی ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

سیمان نوع دو:این سیمان در برابر حملات سولفات ها از سیمان نوع معمولی مقاومت بهتری نشان می دهد و چون گرما زایی این سیمان کمتر از سیمان نوع اول است در بتن ریزی حجیم استفاده می شود.و این نوع سیمان را سیمان اصلاح شده یا ضد سولفات ملایم نیز می نامند.

سیمان نوع چهار:که به آن سیمان کم حرارت و دیر گیر می گویند ودر بتن ریزی حجیم در فصول گرم استفاده می شود.

سیمان نوع پنج:که به آن سیمان ضد سولفات می گویند ودر بخش هایی که شدیدا مورد حمله سولفات باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

71-گزینه 2 صحیح است.

در این آجر ها به وسیله دستگاه های اتوماتیک ابتدا خشت آجر را به صورت مجوف و سوراخ دار درآورده سپس آنرا به کوره پخت آجر انتقال می دهند.استفاده از آجر سوراخ دار علاوه بر اینکه وزن ساختمان را کم می کند،باعث می شود به دلیل حفره های موجود در آجر،دیوار ها عایق صوتی و حرارتی بهتری نسبت به دیوار های آجری با آجرگری(فشاری)باشد.

72-گزینه 1 صحیح است.

به یک چهارم یک آجر فشاری کامل آجر کلوک می گویند که به عنوان تو کار جهت پر کردن فضای داخل دیوار چینی و صرفه جویی در مصرف ملات بین دو ردیف آجر استفاده می شود.

73-گزینه 3 صحیح است.

اگر گوشه آجر فشاری کامل را به صورت مورب تکه کنیم به تکه ی آجر باقی مانده کلاغ پر می گویند که در محل اتصال دو دیوار تحت زاویه کمتر و یا بیشتر از نود درجه به کار میرود.

74-گزینه 4 صحیح است.

آجر جوش که در دیوار چینی مقاوم ومحکم استفاده می شود دارای مشخصات زیر است:

1-از پخت خشت های محل آتش سوز کوره به دست می آید(حرارت بیش از حد معمول به آن می رسد)

2-آجر به حالت ذوب شده و در ردیف سفال های شیشه ای می باشد

3-ملات مورد استفاده این نوع آجر ها ماسه سیمان و یا ماسه آهک می باشد.ابعاد آن 22 ضربدر10.5 ضربدر5 سانتی متر می باشد.

75-گزینه 3 صحیح است.

آجر ابلق که در دیوار چینی باربر از آن استفاده می شود دارای ویژگی های زیر است:

1-درکوره حرارت زیاد تری می بیند

2-جنس آن از آجر های دیگر محکم تر است.

3-ابعاد آن 22ضربدر 10.5 ضربدر 5 سانتیمتر می باشد.

76-گزینه 2 صحیح است.

آجر سفال سوراخ دار که در نما سازی و دیوار چینی باربر استفاده می شود دارای محاسن و ویژگی های زیر است:

1-وزن آن سبک است.

2-ملات از سوراخ های این آجرعبور کرده وملات ردیف بالا و پایین این آجر را به هم متصل می کند.

3-سوراخ های منظم استوانه ای شکل در سطح روی آن ایجاد شده و تا سطح زیرین ادامه دارد.

4-در کوره هوفمان پخته می شود.

77-گزینه 3 صحیح است.

مصالح مورد نیاز جهت ساخت بلوک سیمانی به شرح زیر است:

1-بلوک ها به صورت تو پر ویا مجوف ساخته می شوند.

2-این نوع بلوک ها به صورت سبک و نیمه سبک ساخته می شوند.

3-ابعاد معمول در ایران 20 ضربدر 20 ضربدر 40 سانتیمتر و 8 ضربدر 20 ضربدر 40 می باشد.

4-بلوک های سیمانی پوکه ای در ابعاد 8 ضربدر 20 ضربدر 40 و 8 ضربدر 20 ضربدر 60 و 10 ضربدر 20 ضربدر 40 و 20 ضربدر 20 ضربدر60 سانتیمتر ساخته می شوند.

78-گزینه 3 صحیح است.

مزایای بلوک سیپورکس به شرح زیر است:

1-وزن آن سبک است.

2-مقاومت فشاری ومقاومت کششی مناسبی دارد.

3-عایق حرارتی و صوتی خوبی است.

4-در مقابل آتش سوزی مقاومت می کند.

5-قابلیت چسبندگی واندود کاری دارد.

6-روی آن میتوان رنگ آمیزی کرد.

7-قابلیت بند کشی بین دو بلوک را دارا است.

8-روی سیپورکس بدون زیر سازی میتوان گچ کاری نازک انجام داد.

9-در ابعاد مختلف ساخته می شود.

79-گزینه 3 صحیح است.

بلوک سفالی که در دیوار های تیغه ای و دیوار های غیر باربر استفاده می شود دارای مزایای زیر است:

1-جنس آن آجری می باشد.

2-به صورت مجوف ساخته می شود.

3-در اندازه های مختلف ساخته می شود.

4-وزن آن سبک می باشد.

5-اجرای آن سریع بوده و هزینه کمتری دارد.

6-در برابر صدا و حرارت عایق خوبی است

80-گزینه 4 صحیح است.

بلوک گچی که فقط در تیغه بندی داخل ساختمان از آن استفاده می شود دارای مزایای زیر است:

1-به صورت توپر و مجوف می باشد.

2-جنس آن از گچ است.

3-وزن آن کم بوده واجرای آن سریع می باشد.

4-در اندازه های مختلف ساخته می شود.

81-گزینه 3 صحیح است.

به دیواری که بین دیوار اصلی(باربر)و پی قرار می گیرد دیوار کرسی چینی می گویند.معمولا روی کرسی چینی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت قیر گونی می کنند.نما سازی روی کرسی چینی خارج ساختمان با سنگ هزاره صورت می گیرد.عرض دیوار کرسی چینی 10 تا 20 سانتیمتر از عرض دیوار روی آن بیشتر در نظر گرفته می شود که آن را اصطلاحا ریشه یا ناخن می نامند وعرض پی زیر کرسی چینی 10 تا 20 سانتیمتر از عرض دیوار کرسی چینی بیشتر در نظر گرفته می شود.

82-گزینه 2 صحیح است.

ماسه بسته به منبع اصلی تهیه آن به چند دسته زیر تقسیم می شود:

1-ماسه کوهستانی:ماسه ای که در حوالی بستر اولیه رودخانه به دست می آید وبه علت تیز گوشه بودن باعث چسبندگی بهتر در بتن می گردد.

ماسه رودخانه ای:ماسه ای که تحت تاثیر حرکت آب قرار گرفته و گرد گوشه می شود

ماسه بادی:دانه های بسیار ریز که برای تهیه بتن مناسب نمی باشد.

ماسه شکسته:از خرد کردن سنگ های محکم ومتراکم مانند گرانیت در کارگاه ها به دست می آید و به دلیل تیز گوشه بودن و سطوح خشن برای ساخت بتن بسیار مفید است.

از بین این ماسه ها ماسه شکسته برای تهیه بتن مناسب می باشد.

83-گزینه 4 صحیح است.

ماسه شکسته از خرد کردن گرانیت،سنگ آهک متراکم و سنگ های متراکم دیگر به دست می آید.دانه ی این ماسه تیز گوشه است و سطوح بسیار خشن دارد وبرای تهیه بتن مناسب است.

84-گزینه 3 صحیح است.

به سیمان نوع یک سیمان معمولی نیز گفته می شود که در کار های عمومی بنایی مانند دیوار چینی و...مورد استفاده قرار می گیرد.

85-گزینه 2 صحیح است.

آهک جسمی است سفید رنگ که از پختن سنگ آهک به دست می آید.آهک در صنایع مختلف کاربرد دارد و به ویژه در ساختمان برای تولید سیمان،آجر ماسه آهکی،ملات و شفته از آن استفاده می کنند.

86-گزینه 1 صحیح است.

ماسه به ذرات تا 2 میلیمتر و شن به ذرات 2 تا 20 میلیمتر گویند.

به سنگ ریزه های 20 میلیمتر تا 80 میلیمتر،قلوه سنگ وقطعات بزرگ تر از 80 میلیمتررا لاشه سنگ می نامند.

87-گزینه 2 صحیح است.

شن طبیعی از رودخانه به دست می آید شن رودخانه ای معمولا با ماسه مخلوط است وآنها را با سرند کردن جدا می کنند ومعمولا بر اثر سایش با آب گرد و دارای سطوح صاف می شود.همچنین ماسه رودخانه ای نیز با توجه به اینکه مدت طولانی تحت تاثیر حرکت آب قرار می گیرد گرد گوشه و سطوح صاف می شود.

88-گزینه 2 صحیح است.

به ملاتی که بر روی سفت کاری کشیده می شود آستر می گویند.

ملاتی که روی آستر کشیده می شود به آن ملات رویه یا نما سازی می گویند.

89-گزینه 2 صحیح است.

به منظور اینکه سطح سفت کاری بعد از آستر زدن بدون شکستگی و کاملا صاف و شاقولی باشد ابتدا کرم گیری می نماییم.

90-گزینه 3 صحیح است.

از دستگاه ملات پاش جهت پاشیدن ملات و پلاستر،با استفاده از پمپ بر روی سطح دیوار به کار می رود.علاوه بر وسایل و لوازم دستی و سنتی،ماشین آلاتی جهت سرعت دادن به عملیات اندود کاری تحت عنوان دستگاه ملات پاش به بازار ارائه گردیده است.از ویژگی دستگاه ملات پاش سرعت بالای اندود کاری-به کار گیری آسان- کاهش سختی کار ملات پاشی-قابلیت حمل و جابه جایی سریع در محل کار-سبکی دستگاه-اندود کاری تا ارتفاع 15 متر-شست و شوی آسان و سریع-ارزان بودن قطعات مصرفی در دستگاه

91-گزینه 4 صحیح است.

به پاسخ تشریحی سوال 92 مراجعه شود

92-گزینه 2 صحیح است.

این ملات که ملات هوایی است،از مخلوط یک قسمت آهک به صورت دو غاب با سه قسمت ماسه به دست می آید.

93-گزینه 1 صحیح است.

جهت نگهداری ودرگیری بین سنگ ودیواراز قلابی کوچک به نام اسکوپ استفاده می شود.

به این چنگک فلزی مخصوص نصب سنگ،اسکوپ می گویند.

ملات پشت سنگ(ملات بین سنگ ودیوار)از نوع ملات ماسه وسیمان در نظرگرفته می شود .

 

 

 

 



Facebook    Google    LinkedIn    Twitter

برچسب ها

  

اخبار

تقویم و تاریخ

دوشنبه ، ۱۰ دی ۱۴۰۳
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029

آمار بازدیدها

بازدید امروز250
بازدید دیروز263
بازدید هفته985
بازدید ماه3,350
بازدید کل656,984
افراد آنلاین6